Andra Världskriget Bryter Ut

Hur kunde ett andra världskrig bryta ut med tanke på hemskheterna som ägde rum under första världskriget?

Den 1 september 1939 angrep “Polen, Tyskland”. Eller hur var det egentligen? Faktum är att det var Tyskland som angrep Polen. Hitler och hans soldater hade åkt till den polska gränsen där Hitler skickade över tyska soldater maskerade till polska soldater. Soldaterna började då skjuta mot den tyska gränsen, på detta sätt så påstod Hitler att det var Polen som började anfalla mot Tyskland. Hitler vill då få makten över den polska korridoren.
Tyskland ville undvika att kriget stod stilla så istället inledde han ett blixtkrig för att snabbt invadera länder och erövra de snabbt.

Med hjälp av Sovjetunionen kunde Tyskland erövra Polen inom 1 månad.

På bilden ser man tyska soldater och Hitler. 
 

Sovjetunionen ville nu få tillbaka makten över Estland, Lettland och Litauen och redan den 1 juni 1940 var de erövrade av Sovjet.

I oktober 1939 krävde Sovjet delar av Finland. Sovjet ville makten över den finska viken för att få kontakt till Östersjön. Det var få det finska vinterkriget bröt ut.

Näst på listan för Tyskland var Norge och Danmark. Den 9 april angrep Hitler Norge för att få kontroll över malm transporten och detta gjorde de genom att säkra vägen genom Danmark. Trots att Sverige inte hade något försvar i sydsverige den 9 april. Sverige var neutralt genom kriget men man tillät fortfarande att tyska trupper fick passera genom landet. Men Sverige var fortfarande i krigsberedskap om det skulle hända att det blir krig.


Detta var vändpunkten för Storbritannien och kriget var nu i full gång.

Kommentera här: